lørdag 29. juni 2013

Kragerø ll

Sommeråpent

Nrk Sommeråpent hadde sending i fra Kragerø - så vi måtte jo så klart se på båten.Kragerøbilder
Steinhelleren

Etter tips fra appen Ut.no fant vi ut at det skulle være en steinheller ikke så langt i fra her vi bor - så vi tok turen siste dagen for å se om vi fant den - og det gjorde vi.


Ut og spise

Kragerø byr på diverse steder å spise, blant annet noen koselige restauranter langs brygga. Vi har besøkt to av dem, og det var to veldig forskjellige opplevelse.

Onkel Oskar

Her reklamerte de med Dagens Biffgryte til kr 199 på en stor tavle ved inngangen. 3 av oss valgte denne og den fjerde valgte Pizza, ettersom de hadde italiensk kokk og en stor pizzameny. Det varte og rakk og ingen av oss fikk mat før det hadde gått en time. Og gryta var ok, men minnet litt om noe de hadde funnet i frysedisken på Kiwi. Ikke akkurat hjemmelaget biffgryte. Biffgryta på gatekjøkkenet på Kvam var bedre. Skryt for hjemmebakt brød, og en utmerket vinaigrette på salaten. I rettferdighetens navn skal det sies at våre mellomfornøyde fjes ikke gikk helt upåaktet hen, og serveringsdamen beklaget og lovte å trekke pizzaen fra på regninga. Og tilbød oss en runde ekstra drikke på huset. Jeg fikk en Munkholm til, mamma spurte etter en kaffe, men den fikk hun aldri. Regninga som kom hadde fratrekk på pizza. Men med få kunder og bestilling av "Dagens" hadde vi ventet litt kjappere service.

Onkel Oskar

Biffgryte

Tollboden

Den andre restauranten vi besøkte var Tollboden. Her var det veldig fullt, så vi spurte ved ankomst om det var lang ventetid på mat. Den blide jenta vi møtte forsikret oss om at dette gikk fort. Og hun hadde helt rett. Makan til hyggelig betjening og rask service! 2 av oss bestilte Tollbodens Burger og 2 av oss bestilte Pizza. Burgerne kom først, og ble veldig godt mottatt. Hjemmelagde burgere med skikkelig kjøtt i. Pizzene var også eksepsjonelt bra - ekte italienske. Vi så bakeren slenge pizzadeigen på innsida av kjøkkenvinduet som vendte ut mot restauranten.


Pizza med ristede pinjekjerner, parmesan og parmaskinke


Koselig restaurant på brygga

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar