lørdag 1. juni 2013

Venabygd Montessoriskole 10 år

Det er med stolthet og glede at jeg ser at venabygdingene nå har drevet skole i 10 år. Stolt fordi folk i fra bygda jeg kommer fra er så flinke, og glad for at min sønn fikk gå de siste årene på barneskolen på en skole som tar barns behov på alvor.

Det har vært en fryd å ha lærere som er kunnskapsrike, motiverte og oppriktig interesserte i barna de underviser. Å ha en skole som har ressurser å sette inn der det trengs, enten det er nytt undervisningsmateriell eller ekstra tilrettelagt undervisning. Selvsagt har det vært stas for ungene å få egen pc i fra 5. klasse og det var stas og få den med seg hjem til fri benyttelse (Yai! MINECRAFT!) etter 7. klasse var over. Men bruken av Smartboard, PowerPoint, det å lære å presentere oppgaver man har gjort for de andre i klassen - bli modig sosialt i trygge omgivelse tror jeg veldig på.


Elevrådet fikk gavekort i fra FAU
Hyggelig for elevene var det også å få overrakt en gavesjekk på 2500 kr i fra FAU. Planene for hvordan de skulle brukes var mange.Moro for gamle elever å møtes igjen
Alle gamle elever var også invitert, og det var moro å treffes igjen. Dessverre er det jo slik at bare elever som  tilhører Ringebu får gå på Ringebu Ungdomsskole, så for noen elever blir det litt stusselig å måtte forlate sine klassekamerater for å fortsette skolen på Sør-Fron, Vinstra eller Harpefoss.  Så gjensynsgleden var også stor hos noen. 

Ballbingen ble flittig brukt i dag også. Ballbingen som ble finansiert av skolen, tippemidler (selv om jeg tror det ble noe tull med de, så det ble dyrere enn antatt) og dugnadsinnsats i fra foreldre. Fin ble den i alle fall.  Og for oss som ga opp balleker etter at ballene stort sett forsvant nedi Eriksbakken er det godt å se at ungene har det moro.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar