tirsdag 6. januar 2015

Redigere bilder med mobilen

Ikke alle har alltid med et kamera, men de fleste har alltid med telefonen. Men ofte så blir ikke bildet like fint ute på Facebook som det var på mobilen.
En av grunnene til dette er at skjermene på mobilen ofte har mer kontrast og mer farge enn det skjermen på pc'en har.

Det finnes et uttall av apper man kan bruke for å redigere bilder, noen kompliserte og noen enkle. Selv synes jeg at Snapseed er en av de mest effektive.

Dette er et enkelt bilde tatt i motlys av nærbutikken i Venabygda 

Dette er samme bildet redigert i mobilen

Når du har åpnet bildet i programmet, så er f"astnøkkelen" den viktigste på menyen. Der kan du redigere alle grunnleggende ting som farge/kontrast lys og skygge

Når du holder fingeren på skjermen, så kommer denne menyen opp. Den forsvinner igjen når du har valgt det du vil endre på, og du endrer ved å stryke frem og tilbake over bildet. Vil du endre fra å justere f. eks Ambience til å Shadows, så holder du bare fingeren nede på bildet igjen, og menyen popper opp på nytt. 

Nå du er fornøyd så trykker du her på haken nede til høyre. Angrer du deg så kan du trykke på krysset nede til venstre. Orginalbildet på telefonen blir ikke endret på noe tidspunkt i redigeringen

Når du velger å lagre, så lagres bildet som et nytt bilde på telefonen, så du trenger ikke være redd for å ødelegge et bilde. Det er mange andre muligheter til redigering i denne appen.
En av de morsommer er menyen som heter "Add drama" Resten av hovedmenyene finner du ved å dra fingeren bortover den nederste linja med ikoner.

Lykke til :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar