mandag 14. november 2016

Et lite vindu tilbake i tiden.. St Olav Hotel Tallinn

Tallinn har flere historiske hoteller, men jeg bodde på dette da jeg var på besøk nå i høst. Hotellet har gjennomgått mange ombygginger siden bygningen ble oppført av Gosshalk Borstelii  som bolig for hans familie i 1437. 
Mange prominente personer har bodd her oppover i historien. 
Gabriel Elfring som var pastor ved St Olavs kirke i det 17. århundre
Paul von Kotzebue general-adjutant fra en sjøfarerfamilie som tjente Russland
I det 20ende århundre huset bygningen  Union of Lindfors' Descendants' Printhouse Workers and Publishers, Jewish Literary and Drama Association kalt Bjalik, og redaksjonen til avisa “Echo”. Inntil nylig også det Vitenskapelige bibliotek og History Museum of Tallinn Polytechnical InstituteDagens hotell er en liten labyrint av trange ganger, trapper, bjelker og rom. Rømningsveier ved brann er heller tvilsomme, men brannslukningsapparat er aldri mer enn noen få meter fra rommet. Hotellet er holdt i en historisk stil, med hovedvekt på neo-klassisisme. I allefall utvendig.  Bilder og kunst i korridorer og fellesrom er i litt forskjellige stilarter, men barokke rammer ser ut til å tiltale interiørdesigneren. Mye av kunsten er produsert på 2000-tallet, antagelig av lokale kunstnere. Og det passer inn. 

Hotellet har mange dårlige anmeldelser på Tripadvisor, men jeg tror det er viktig å tenke at skal man bo her, så får man et hotell uteom det vanlige og det har en fantastisk beliggenhet. Det kunne sikkert vært litt renere, det er et innendørs røykerom i nærheten av frokostrommet. Det er litt slitt, men det er en skikkelig kul plass om man ser bort i fra disse trivialitetene :) Men jeg vil nok anbefale å ta et rom som er oppgradert og passe på å få et med vinduer - det kan lett føles litt klaustrofobisk ellers. Frokosten er ikke all verden, men man blir mett. Grøten var god! 

Ups and downs på gulvet her
Rommet vårt - standard dobbeltrom