tirsdag 18. juli 2017

Astrid Lindgrens verden


I dette huset på prestegården Näs i Vimmerby
ble Astrid Lindgren født 14. november 1907. 
Et besøk i Astrid Lindgrens verden er absolutt verd å få med seg om man har mulighet til det. Her er det mye å se på for voksne og massevis av ting å utforske for barna. Det er en del traller til utlån, men da vi kom var alle borte så det er sikkert lurt å ha trillevogn som avlastning for slitne barneføtter. Det er et stort område og sent på dagen var det en god del slitne barn å se. Nok drikke og en liten matpakke og fremfor alt god tid er nok lurt. Det er flere steder å få noe å spise og maten virket ok. Toalettene var rene og luktet godt. Faktisk. Selv sent på dagen.
Det finnes også en app som heter Astrid Lindgrens Värld og om du laster ned den så har du både kart og oversikt over de forskjellige teaterforestillingene. Hvor du kan spise, hvor du kan leke og når man kan hilse på de forskjellige figurene sånn som Emil, Pippi og Ronja Røverdatter. 
Planlegger du å dra hit så sett av hele dagen her. Det er mye å se, det er suvenirbutikker over alt og kan minne litt om tilstandene i Sabeltanns verden
I Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby kan du besøke
og utforske alle de kjente scenene fra hennes bøker

Pippi, Tommy, Annika, Kling og Klang har oppvisning et par ganger om dagen,. Utenom disse tidene kan man gå inn i Villa VIllekulla og se

Mattisborgen fra Ronja Røverdatter

Her kan man også gå inn og klatre rundt utenom teateroppsetningene.

Mange fine plasser i parken
I Nangyjala kan du møte Tengils soldater

Fjellet i Nangijala

Hulen bak Karmafossen

Nangijala med Katlas hule, Karmafossen, og det hele

Kirsebærdalem

I Katthult så vi Emil stjele julematen og gi til de fattige. Mye folk, men det føltes aldri overfylt

Junibakken

Karlson på taket

Per Pusling

Et av flere muligheter for en matbit

Saltkråkan var inne i dette bygget - det ble vi for trege til å få med oss før det stengte

Det er også bygd opp en del av gamle Vimmerby slik den var da Astrid Lindgren vokste opp. Litt som Lilleputthammer på Hunderfossen - men en god del større. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar