tirsdag 20. august 2019

Dag 11 - Shopping i Edinburgh

Nest siste dagen leverer vi bilen tilbake på flyplassen. Vi bor på Haymarket, og her er det veldig god kommunikasjon fra , - både til flyplass og sentrum. Sixt tar i mot bilen vår uten problemer og vi tar Edinburghs eneste trikk tilbake til byen. Angående Sixt så fungerte selskapet bra for oss til tross for overfloden  av 1-stjerners tilbakemeldinger på Google. Men vi tegnet forsikring, og vi registrerte oss begge som sjafører av bilen. Dersom man ikke er registrert som sjåfør, og man havner borti en ulykke/uhell så dekker ikke noen forsikringer deg, og du kan risikere et millionkrav i verste fall. I enkelte land som f.eks Tyrkia blir du mest sannsynlig buret inn til saken er løst også - så leier man bil er det noen ting man må være klar over. Tegner man ful forsikring slipper man også egenandel for skader. Og det er fort gjort - og det trenger ikke være din feil heller. En ripe mens bilen står parkert over natta er du ansvarlig for. Dersom man velger å ikke tegne en slik forsikring så må man gå igjennom alle skader på bilen i forkant og dokumentere alt med bilder. For man kommer ingen vei med påstander i denne bransjen. 

Folkeliv og stemning fra sentrum

Handlegata The Royal Mile
 The Royal Mile er stedet å gå til om man vil handle. Her finnes alt mulig men det kan være greit å ta med seg et par tips. Om man ønsker souvenirer hjem, så vil du ikke at det skal stå Made in Chine på dem. Og da må du se etter Skottish Heritage merket.


Sketchers til nesten halv pris - good deal!




Nutctacker Christmas Shop - her er det jul hele året!


Games og puslespill, 3D modeller av spillverdner


Elephant House - kafeen hvor JK Rowling skrev om Harry Potter. Her er det mange  turister og Potter-fans

Full kafe, så for oss ble det bare innom  se

Godt poeng

Mange fine detaljer i byen



Etter all den kraftige skotske kosten var det helt greit med thai-mat



Sekkepipeverksted og butikk

Noe tok litt av her...

so.. ja.. det blir nok litt ulyd fremover haha

Haymarket Hub hotell, ligger perfekt til, er veldig billig - minner litt om Thon hotella. Små men helt greie rom. Pluss for fancy dekor og belysning


Dag 12 og Edinburgh Castle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar