fredag 29. mars 2013

Timelapse - Animasjon

I dag har jeg forsøkt noe jeg ikke har gjort før - å lage en Timelapse film. Har alltid vært facinert av disse filmene på TV som viser timer kortet ned til sekunder der skyene flyr av sted og kvelden kommer før man rekker å trekke pusten. Natur på høygir!Men det var en del ting å sette seg inn i. Jeg er så heldig å eie et leketøy som heter Nikon D300s - og den har en funksjon for intervall-fotografering. Still den inn så gjør kamera resten. Og naturen.

For andre med Nikon har jeg laget en kort veiledning i hvordan man finner disse innstillingene:Dette får man igjen for å være så bedagelig å sette kamera
på verandaen =) 1 frame redigert bort.
 
Etter kamera har gjort sin jobb ble bildene 999 tatt inn i Adobe Lighroom og jeg tok en batch justering av kontrast og farge og eksporterte dem i egen mappen med 1920 pixler på lengden.
Deretter brukte jeg Windows Live Moviemaker og satte visningen pr bilde til 0.05 sekunder. Dette gjøres ved å velge alle bildene og deretter manuelt skrive inn tiden, siden det minste alternativet Windows Live Moviemaker kommer opp med er 1 sekund på dropdownmenyen. Så er det bare å eksportere rett til Youtube Facebook er så picky med rettigheter på lyd) Og her er resultatet:


2 kommentarer:

  1. Matrcel van der Velpen30. mars 2013 kl. 09:17

    Prøv det samme en gang til i kveld, hvis vi er så heldig at nordlyset kjem igjen! Det kan bli spennende! Har dessverre ikke muligheten på kamera mitt. Har syslet litt med tethered fotography, kamera koblet/ styrt av laptop.

    SvarSlett
  2. Var heldig med Nordlyset, men jeg ville aldri klart å få det inn i en timelapse. Det skjedde for fort (og jeg er ikke flink nok)

    SvarSlett