onsdag 14. august 2019

Dag 9 Inverness - Highlands - Whisky- Glennmore - Doune

Glennmore
I dag går turen fra Inverness til Doune og vi skal forsøke å få med oss litt natur og litt whisky. Vi overnattet på AirBnb i Inverness - hos en koselig barnefamilie med med hun og kanin. Vi hadde nesten en suite inne i huset deres, med eget rom og tilsluttet bad og bare ca 500kr natta. Lettvint self-sjekk-in også. Helt supert.  Sikkert en grei ekstra-inntekt for en barnefamilie, de hadde leid ut i 2 år her.

Dette fant vi ut måtte være kommunehuset i Inverness

Hovedgata

Dette tror jeg er den whiskyn jeg smake på som jeg likte best. 
 The Tomatin Distillery Visitor Centre ligger også i Inverness . Og med denne souveniren så setter vi kursen sørover. Vi skal til Doune i dag og rett og slettbare se hva vi finner på veien. 

Ruthven Caastle 
Et av mange gamle slott langs veien (Vi kjører A9) - om du vil kan du lese mer om der her
Med en avstikker til Glenmore får vi sett noen virkelig flotte naturområder. 




Loch Morlich i Glennmore Nationalpark

Det blir noen kilometer på den gamle poloen!

Bro i Kenmore (A827)
Siden vi nå var på en avstikker så fant vi en alternativ rute (igjen) og tok en liten rast ved denne gamle broen. Men vi må ha litt mat og neste stopp må bli ett sted å spise. Og det fant vi litt lengre nedover: Falls Of Dochart, Killin. 
Spisested ved Falls Of Dochart, Killin. God mat og sikkert et bra sted for overnatting også. Vi traff et par gjester som kom tilbake hit hvert år. Vi spiste haggis-middag her

Haggis - forbudt å servere i USA - fortreffelig mat :) 


House Stark - GoT edition fra Dalwhinnie - den måtte jeg jo bare ha.




Denne kua fant vi på en avkjørsel fra A) hvor de hadde kafe og souvenirshop. 


Dewar’s Aberfeldy Distilleryt

Dewar’s Aberfeldy Distillery hadde nok et av de vakreste destilleriene med tilhørende part. Anbefales en tur innom selv om man er lei av whisky - bare fordi det er så fint der. Og de har også veldig gode anmeldelser på Tripadviser.

Woodside Hotel - koselig rom med utsikt mot veien og like heftig frokost som over alt ellers.
Nok whisky og natur - nå er vi i Dounde og skal lade oss opp til en slakk dag i morgen. Da skal vi se slottet til Monty Pyton (French Castle) Winterfell og Stirlig Castle. Stay tuned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar