- 1 daggammel ciabatta, eller tilsvarende mengde loff
- 4-5 tomater
- 1 liten slangeagurk
- en gul paprika
- en halv rødløk
- en bunt bladpersille eller selleripersille
- frisk basilikum
- grønne oliven
- balsamicoeddik eller eplecidereddik (det du liker best)
- hvitløk
- maldonsalt
- nykvernet pepper
- olivenolje extra virgin
Skrell agurken, del den på langs å skrap ut frøene. Del den opp i biter.
Del tomatene opp i båter.
Bland tomat og agurk med brødet, bruk hendene og klem det forsiktig sammen.
Fjern stilk og frø på paprikaen og del den opp i biter.
Del løken opp i supertynne skiver
Hakk oliven i småbiter sammen med hvitløken-
Grovhakk persillen og basilikumen (spar gjerne et par blader av sistnevnte til pynt)
Bland dette i salaten, hell over litt olivenolje og strø over maldonsalt og et par sveiv med pepperkverna.
Nydelig som forrett, lørdagskos, til middagen eller lunsj!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar