onsdag 27. juli 2011

Panzanella!

Dette er en salat opprinnelig fra Toscana, men brukes over hele Italia først og fremst om sommeren. Ingrediensene kan varieres, men alle inneholder brød, tomat, eddik og olivenolje. Her er min variant:

  • 1 daggammel ciabatta, eller tilsvarende mengde loff
  • 4-5 tomater
  • 1 liten slangeagurk
  • en gul paprika
  • en halv rødløk
  • en bunt bladpersille eller selleripersille
  • frisk basilikum
  • grønne oliven
  • balsamicoeddik eller eplecidereddik (det du liker best)
  • hvitløk
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper
  • olivenolje extra virgin
Del brødet opp i passe store terninger. Legg terningene i en bolle og drypp eddik over, ca 2 ss. La brødet stå å trekke ca 15 minutter.
Skrell agurken, del den på langs å skrap ut frøene. Del den opp i biter.
Del tomatene opp i båter.
Bland tomat og agurk med brødet, bruk hendene og klem det forsiktig sammen.

Fjern stilk og frø på paprikaen og del den opp i biter.
Del løken opp i supertynne skiver
Hakk oliven i småbiter sammen med hvitløken-
Grovhakk persillen og basilikumen (spar gjerne et par blader av sistnevnte til pynt)
Bland dette i salaten, hell over litt olivenolje og strø over maldonsalt og et par sveiv med pepperkverna.

Nydelig som forrett, lørdagskos, til middagen eller lunsj!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar