mandag 29. juli 2019

Dag 5 Snowdonia - Ugly House - Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch -




Å kjøre gjennom Wales var noe jeg hadde gledet meg til.  Vi lurte litt på hvilken rute vi skulle velge og endte opp med å sette kursen mot Newport og deretter Abergavenny. Her ble det en liten kafferast - veldig koselig by!
Været var fint nok til å nyte kaffe og kake utendørs. 
Fra Abergavenny kjørte vi nordover. Det var mye flott landskap og mye husdyr å se.

Langs B4518 fant vi disse som nok ble litt overrasket over oppmerksomheten






Clywedog Reservoir




The Ugly House

Er det egentlig stygt? Det ser ut som noe i fra et eventyr. Nokså grovgjort kanskje men langt i fra stygt mener vi. Desverre er det såplass langt på dag at det er stengt her, ellers kunne vi ha fått en kopp te i dette merkelige huset. 

The Ugly House i Betws-y-Coed


Merkelig hus med servering langs A5
Capel Curig i det historiske Caernarvonshire i hjertet av Snowdonia

 Snowdonia




Tryfan-fjellet - etter sagnet Sir Bediveres siste hvilested. Det var han som kasta Excalibur i innsjøen i legenden om Kong Arthur.


Llyn Ogwen



Vel ute av Snowdonias fantastiske landskap begynte det å bli kveld og vi booket en overnatting i passe avstand til Liverpool som vi skal besøke i morgen. Vi bruker Booking.com, AirBnB og Hotels.com for å finne overnattinger undervegs. Prisnivået er variende - vi har ikke kjempestore krav til luksus og overnatter gjerne på små, litt gamle hoteller. Sovesaler og vandrerhjem er billige alternativer, men vi liker å ha egne bad og rom hvor bare vi sover på. Så prisen på våre overnattinger ligger på mellom 500 og 800 kr sånn ca gjennom hele turen. Noen ganger er frokost inkludert og noen ganger ikke. Men før vi drar til The Gladstone ville vi stikke bortom jernbanestasjonene med verdens lengste navn:

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

er em liten landsby i i Anglesey, 
Navnet betyr "St. Marias kirke i senkningen ved den hvite hasselen nær en sterk virvelstrøm og St. Tysilios kirke nær den røde hulen".



Her er uttalen skrevet under, så er det bare å begynne å øve!





Denne 10 timer lange videoen lærer bort uttalen, om du er stemt for litt tortur :D


Rundt klokka 21 ankom vi The Gladstone i Dwygyfylchi,.  
En nydelig avslutning på dagen med kald drikke på terrassen til hotellet mens vi ser solen gå ned i Irskesjøen.

Dagens etappe ble 341 km

I morgen skal vi til hjembyen til The Beatles og videre til Skottland. Vi planlegger en transportetappe fordi vi har et tog å rekke! Men det viser seg nok en gang at det er mye å se under veis!
Les mer om det her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar