mandag 17. juli 2017

Feriemodus - Katthult

Alle har vi vel et forhold til Emil i Lønneberget, men visste du at Katthult finnes på ordentlig? Gården heter Gibberyds Gård, er privateid og ligger 3 km nordvest for Rumskulla Kirke. Siden tidlig på 2000-tallet er Katthult blitt det offisielle navnet på gården.

I sommerhalvåret er gården åpen for besøkende og mange familier og andre tar en tur hit for å se bygningene som ble brukt under innspillingen av Emil-filmene på 70-tallet. 
Gården er åpen fra 10-18 som de fleste andre attraksjoner i Sverige og man kan få kjøpt litt kaffe og biteti samt suvenirer her. Her kan du se Alfreds drengestue, Snikkerboden (som ble bygd opp igjen etter at den brant ned i 2005) og nyte duften av nyslått høy og kanelboller og du kan tusle rundt i ro og fred mellom husene på gården. Bolighuset kan man ikke gå inn i for der bor folkene som eier gården men drengestua kan besøkes. 
Dagen før vi var der hadde det vært 900 betalende gjester og inngangen er 50 kr pr voksen. Barn under 6 år går gratis.
Hovedbygningen i Katthult - der Emil bodde og flaggstanga han heiste sin lillesøster Ida opp i. Så hun skulle se mariannelund
Katthult

Inngangen - her kan du betale med kort

Emil's hjem

Drengestua hvor Alfred bodde

Interiør i drengestuga

Hestene på gården

Snekkerboden

Gårdsveien til Katthult
4 timer og 50 minutter fra Svinesund. Vi valgte den øvreruta om Trollhättan av forskjellige årsaker som ikke hadde så mye med Katthult å gjøre.